Sernik z kremem malinowym
Sernik z kremem malinowym to deser na 8 osób. Jedna porcja zawiera 434 kalorie , 6 g białka i 31 g tłuszczu . Za 1,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Do tego przepisu z Taste of Home potrzebne są okruszki czekolady, cukier cukierniczy, ekstrakt waniliowy i gęsta śmietanka do ubijania. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 13% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Sernik z kremem malinowym , Babeczki z lodami z sernikiem malinowym i Lody z sernikiem malinowym bez ubijania .
Instrukcje
W dużej misce ubij serek śmietankowy, cukier i wanilię na gładką masę.
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia.
Piec w temperaturze 325° przez 25-30 minut lub do momentu, aż środek będzie prawie ustawiony. Studzimy na metalowej kratce przez 1 godzinę. Schłodzić przez noc.
W małym rondlu zalej żelatynę zimną wodą; odstawić na 1 minutę. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wymieszaj dżem. Schłodzić przez 10 minut.
W małej misce ubijaj śmietanę, aż zacznie gęstnieć. Stopniowo dodawaj cukier cukierniczy; ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Usuń 1/2 szklanki do dekoracji; przykryć i przechowywać w lodówce.
Delikatnie wymieszaj 3/4 szklanki bitej śmietany z malinową mieszanką, aż się połączą. Dodać pozostałą bitą śmietanę; rozsmarować na serniku. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Udekoruj zarezerwowaną bitą śmietaną.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Riesling z późnego zbioru, Lambrusco Dolce i Sauternes to świetny wybór na sernik. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Riesling McFadden Late Harvest z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Riesling z późnych zbiorów McFadden
Późne zbiory i błogosławieństwo Botrytis, podobnie jak Château d'Yquem, to wzniosłe przeżycie. Miodowa morela spotyka się z pieczoną szarlotką w szklance. Krótko mówiąc, jest to najlepsze wino deserowe, jakie kiedykolwiek skosztujesz, nawet za dwukrotnie wyższą cenę.