Sernik Z Gałką Muszkatołową
Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 429 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ekstraktu z migdałów, cukier, okruchy krakersów graham i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sernik szarlotkowy z gałką Klonowo-muszkatołową, Gałka Muszkatołowa Dzienniki, oraz Gofry Z Gałką Muszkatołową.
Instrukcje
Grubo posmarować 9-calową patelnię sprężynową 1/2 roztopionego masła i wstawić do zamrażarki do stwardnienia, około 10 minut. Gdy twardy, powtórz, aby uzyskać grubą warstwę masła.
Ustaw stojak piekarnika w najniższej pozycji i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W mikserze wyposażonym w przystawkę łopatkową (lub za pomocą miksera ręcznego) ubijamy serek, aż będzie puszysty i bardzo gładki. Ubić ekstrakty, gałkę muszkatołową, cukier i sól. Po jednym na raz, dodać jajka, zeskrobując miskę po każdym dodaniu.
Wlać do przygotowanej patelni i umieścić patelnię na dwuwarstwowym arkuszu folii aluminiowej, z co najmniej 3 calami folii wokół patelni. Złóż folię aluminiową wokół boków patelni.
Napełnij patelnię wystarczająco dużą, aby utrzymać patelnię z gorącą wodą na głębokość około 1 cala, a następnie podnieś owinięte folią ciasto do patelni, utrzymując folię w górze, aby zapobiec przelewaniu się wody lub przedostawaniu się do ciasta. Folia nie powinna być zamykana na wierzchu ciasta. Uważaj, aby nie rozerwać żadnych dziur w folii!
Piec, aż wierzch ciasta będzie złotobrązowy i suchy w dotyku, choć nadal nieco miękki w środku, około 1 1/2 godziny. Powinien trochę "shimmy", gdy potrząsasz patelnią; będzie bardziej jędrny, gdy się ochłodzi.
Wyjmij patelnię z łaźni wodnej, zdejmij folię i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej 15 minut. Przechowywać w lodówce, odkryte, 2 godziny przed wyjęciem ciasta z patelni.
Aby usunąć ciasto z patelni, najpierw usuń boki. Przykryj powierzchnię folią.
Umieść duży talerz na torcie, a następnie odwróć ciasto i na talerz, stukając w razie potrzeby, aby pomóc ciasto odejść od dna patelni. Jeśli stukanie nie pomoże, spróbuj palnika lub palnika kuchennego, aby ogrzać dno patelni, aby ją poluzować.
Zdjąć dno patelni i równomiernie posypać odsłoniętą powierzchnię okruchami krakersów Grahama.
Umieść talerz do serwowania na okruchy i odwróć ciasto ponownie tak, że okruchy tworzą dolnej skorupy, a góra jest pokryta plastikiem. Przechowywać w lodówce, lekko przykryte, co najmniej 3 godziny lub na noc przed podaniem.