Sernik Mascarpone z kandyzowanymi pekanami i sosem Dulce de Leche
Ten przepis służy 14 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 588 kalorii, 8G białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz cukier, sos dulce de leche, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Suflet śniadaniowy z limonką, ananasem i Mascarpone z Dulce de Leche, Prażone morele z cukrem pekan i Dulce de Leche, oraz Prażone Morele Z Cukrem Pekan I Dulce De Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. owiń Na Zewnątrz patelni o średnicy 9 cali z 2 3/4 cala wysokimi bokami z 3 warstwami wytrzymałej folii. Drobno zmielić kruche ciasteczka i pekany w procesorze.
Dodać roztopione masło i proces, aż okruchy są zwilżone. Na dno (nie na boki) przygotowanej patelni wcisnąć mieszaninę okruchów.
Piec ciasto na złoty, o 15 protokół. Cool crust całkowicie na stojaku. Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić serek w dużej misce, aż będzie gładki.
Dodać mascarpone i mąkę; ubić, aż będzie gładka, od czasu do czasu zeskrobując boki miski gumową łopatką. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż będzie gładka. Ubić wanilią i sokiem z cytryny.
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Wlać nadzienie na skorupę na patelni.
Umieść springform pan w dużej patelni do pieczenia.
Wlać tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków springform pan.
Upiec sernik, aż top będzie złoty i ciasto jest prawie ustawione (centrum 2 cale nadal będzie poruszać się lekko, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty), o 1 godzinę 15 minut. Fajne ciasto na stojaku 1 godz. Przechowywać w lodówce odkryte na noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Ułóż kandyzowane pekany dekoracyjnie na szczycie ciasta.
Podawać z sosem Dulce de Leche.
* Włoski serek śmietankowy, dostępny na włoskich rynkach i w wielu supermarketach.