Sernik Karmelowy Solony
Solony Sernik karmelowy wymaga około 10 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 3G białka, oraz 29g tłuszczu. Jeśli masz brązowy cukier, żelatynę, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 485 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez schludną mamę. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sernik Karmelowy Solony, Sernik Solony Karmelowy, oraz Sernik Karmelowy Solony.
Instrukcje
Nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
Połącz pokruszone Oreos i stopione masło, aż wszystkie okruchy zostaną zwilżone.. Naciśnij w dół iw górę boków springform pan.
Umieść w zamrażarce podczas przygotowywania nadzienia.
Rozgrzać piekarnik do 300 ° FIn miskę miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić Serek i 1 szklanka brązowego cukru na średniej prędkości, aż będzie gładka. Beat w jajkach, jeden po drugim, tylko do mieszania.
Dodać 3/4 szklanki śmietany do ubijania i 1/4 szklanki syropu kawowego; ubijać do wymieszania.
Wlać nadzienie na skórkę.
Piec w temperaturze 149° 1 godzinę 10 minut do 1 godziny 20 minut lub aż krawędź sernika jest ustawiona co najmniej 2 cale od krawędzi patelni, ale środek sernika nadal lekko jiggles. Wyłącz piekarnik; otwórz drzwi 4 cale.
Pozostawić sernik w piekarniku 30 minut. Uruchom małą metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować sernik. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 30 minut. Owinąć szczelnie w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub overnight.In 2-quart rondel, stopić 1/2 szklanki masła na średnim ogniu.
Dodać 1 1/4 szklanki brązowego cukru i 2 łyżki syropu do kawy.
Podgrzać do wrzenia; gotować i mieszać 1 minutę, aż cukier się rozpuści. Wymieszać w 1/2 szklanki śmietany ubijającej; powrócić do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Fajne 20 minut.
Połącz śmietanę i czekoladę w średniej wielkości misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Podgrzej go w kuchence mikrofalowej przez dwie minuty.
Trzepaczka, następnie umieścić go z powrotem w kuchence mikrofalowej na kolejne 30 sekund i trzepaczka. Powtarzaj w odstępach 30 sekund, aż czekolada całkowicie się rozpuści i możesz ją w pełni włączyć do kremu.
Ostudzić około 5-10 minut (aż będzie jeszcze wylewany, ale już nie gorący)
Na małej patelni z sosem umieścić 1/4 szklanki zimnej wody, a następnie posypać 1 łyżeczką niesmakowanej żelatyny.
Niech żelatyna zmięknie i wchłonie całą wodę (około 5 minut).
Umieść patelnię na małym ogniu i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Niech ostygnie ciepło, podczas gdy ukończysz następny step.In miskę miksera stojącego wyposażonego w nasadkę trzepaczki ubić 1½ szklanki śmietany i 2 łyżki cukru, aż uformują się miękkie szczyty. Powoli wlać ciepłą rozpuszczoną żelatynę i wymieszać aż do uzyskania miękkich pików. Nie uzyskasz sztywnych szczytów, ale ta bita śmietana będzie idealna do ubijania serników, ciast i innych deserów.
Na wierzch sernika wlać osolony sos karmelowy (używaj ile chcesz, a resztę przechowuj do podania sernika lub do polewania lodami). Włóż z powrotem do lodówki podczas przygotowywania ganache. Po wytworzeniu i ostygnięciu ganache wyjmij ciasto z lodówki i wlej ganache na warstwę karmelu. Włóż z powrotem do lodówki podczas robienia bitej śmietany.
Bitą śmietanę włożyć do woreczka z 1 metrową końcówką, wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć bitą śmietanę na brzeg sernika.
Wierzch ciasta skropić sosem karmelowym i posypać płatkami soli morskiej. Przykryć i przechowywać w lodówce do momentu przygotowania do serve.To podawać, uruchomić małą metalową szpatułkę wokół krawędzi springform pan; ostrożnie usunąć stronę patelni.
Sernik pokroić w plasterki. Możesz skropić plastry z większą ilością sosu karmelowego, jeśli chcesz. Przykryć i schłodzić pozostały sernik.