Sernik Czekoladowo-Karmelowy
Sernik czekoladowo-karmelowy wymaga z grubsza 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 920 kalorii, 13g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.24 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajka, Serek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 31%. Spróbuj Sernik Mascarpone z białej czekolady z solonym karmelem i polewą czekoladową, Sernik Czekoladowo-Karmelowy, oraz Sernik Czekoladowo-Karmelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć okruchy krakersów graham, cukier i roztopione masło.
Dobrze wymieszać i wcisnąć do dołu i 1 cal po bokach 9-calowej patelni sprężynowej.
Wlać roztopioną mieszankę karmelowo-orzechową i schłodzić przez 30 minut.
Aby nadzienie karmelowe: w małym rondlu połącz karmelki i mleko. Gotować na małym ogniu, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać z posiekanymi orzechami pekan. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
W górnej części podwójnego kotła podgrzewaj czekoladę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada stopi się i będzie gładka.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do letniego. W dużej misce, beat twarogu, cukru i wanilii, aż będzie gładka. Ubić jajka po kolei. 1/3 nadzienia wsypać do roztopionej czekolady, następnie ponownie wlać do nadzienia masę czekoladową i wymieszać, aż nie pozostaną żadne smugi.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 50 minut lub do momentu, aż środek będzie prawie ustawiony.
Umieść patelnię z wodą na stojaku pod sernikiem, gdy się piecze, aby zapobiec pękaniu. Schłodzić w piekarniku z otwartymi drzwiami. Przechowywać w lodówce co najmniej 5 godzin przed podaniem.