Sernik Cannoli
Cannoli Cheesecake zajmuje około 1 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten deser ma 393 kalorie , 17 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 142 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką jajka, półsłodkie chipsy czekoladowe, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 47% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Cannoli , Parmesan Cannoli i Raspberry Cannoli Cream Crepe Cake .
Instrukcje
Połóż natłuszczoną 9-calową formę do pieczenia na podwójnej grubości folii aluminiowej (około 18 cali kwadratowych). Dokładnie owiń folię wokół formy; odstaw.
W dużej misce ubij ser ricotta i cukier, aż będą gładkie. Ubij mąkę, wanilię i skórkę pomarańczową.
Dodaj jajka; ubijaj na niskich obrotach, aż się połączą.
Wlać do przygotowanej formy i posypać kawałkami czekolady.
Umieścić w dużej blasze do pieczenia; do większej blaszki dodać 2,5 cm gorącej wody.
Piec w temperaturze 350° przez 65–75 minut lub do momentu, aż środek ciasta będzie prawie gotowy.
Wyjmij patelnię z kąpieli wodnej. Ostudź na kratce przez 10 minut. Ostrożnie przejedź nożem wzdłuż krawędzi patelni, aby poluzować; ostudź przez 1 godzinę dłużej.
Wstawić do lodówki na noc.