Seler-Root Rémoulade
Selerowo-korzeniowy Rémoulade może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka skrobi kukurydzianej, musztarda dijon, korzeń selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Céleri-rave Rémoulade (seler korzeniowy Rémoulade), Seler Korzeń Remoulade, oraz Korzeń Selera Rémoulade.
Instrukcje
Ubij razem 1/4 szklanki maślanki, skrobia kukurydziana, sól, i cayenne w małym ciężkim rondlu, aż będzie gładka.
Ubij żółtko, następnie pozostając 1/2kup maślanki. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale ubijając, aż mieszanina dojdzie do duszenia i zgęstnieje, 4 do 5 minut.
Przełożyć do małej miski.
Ubić olej, zioła, sardelę, korniszon, kapary, szalotkę, musztardę, cukier, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Chill rémoulade, pod przykryciem, co najmniej 30 minut.
Ubić wodę do rémoulade na cienką masę i wymieszać z korzeniem selera.
* Rémoulade można schłodzić do 1 dnia.
Każda porcja około 74 kalorii i 3 gram tłuszczu