Seitan Makhani (Vegan-Style Indian Butter Chicken)

Seitan Makhani (Vegan-Style Indian Butter Chicken)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Seitan Makhani (Wegańskie stylu Indian Butter Chicken) spróbować. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 19g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.32 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz olej z orzeszków ziemnych, wodę, garam masala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wegańską margarynę, możesz śledzić to danie główne z Wegańskie Snickerdoodles jako deser. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kurczak Z Masłem Indyjskim (Murgh Makhani) - Rozjaśniony, Makhani Chicken (Kurczak Z Masłem Indyjskim), oraz Chicken Makhani (Kurczak Z Masłem Indyjskim) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać szalotkę i cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj margarynę, sok z cytryny, imbir, czosnek, garam masala, curry w proszku, chili w proszku, kminek, i liść laurowy. Gotować i mieszać przez 1 minutę. Wymieszać przecier pomidorowy i gotować jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam MasalaGaram Masala
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
3
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i wymieszaj mleko sojowe i jogurt sojowy. Dusić przez 10 minut, często mieszając. Doprawić do smaku cayenne, solą i czarnym pieprzem; zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Jogurt SojowyJogurt Sojowy
SoymilkSoymilk
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Ciepła 1 1/2 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych w ciężkiej patelni (najlepiej żeliwa) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj seitan i gotować, stale mieszając, przez 10 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego i sezon seitan z 2 łyżeczki garam masala i szczypta cayenne. Wymieszać około 1/4 szklanki sosu pomidorowo-jogurtowego i dusić przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
SeitanSeitan
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Przenieść mieszaninę seitan do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Wymieszać skrobię kukurydzianą i zimną wodę. Powrót rondel do pieca na średnim ogniu. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej do sosu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn