Seakraut
Seakraut może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 4 i koszty 72,0 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 30 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz korzeń łopianu, wodorosty arame, złote buraki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest improvable. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w bardzo dużej misce. Wycisnąć kapustę, aby uwolnić płyn. Nacisnąć ciężki talerz na kapustę, aby ją zważyć i odstawić w temperaturze pokojowej, rzucając i ściskając kapustę 4 lub 5 razy, aż uwolni wystarczającą ilość płynu do pokrycia, około 4 godzin.
Kapustę i płyn wlać do czystego ceramicznego garnka lub wysokiego szklanego pojemnika. Wierzch kapusty czystym talerzem, który mieści się wewnątrz garnka.
Umieść szklaną lub ceramiczną miskę na talerzu i włóż do niej ciężką puszkę; kapusta powinna być całkowicie zanurzona w solance o co najmniej 1/2 cala. Przykryj garnek czystym ręcznikiem kuchennym i ustaw go w chłodnym, ciemnym miejscu, aby fermentował przez około 6 tygodni.
Co 3 dni wyczyść i wymień płytkę, która znajduje się na kapuście, ostrożnie odtłuszczając każdą pianę lub pleśń, która tworzy się na powierzchni cieczy. Wyrzuć kapustę i jej płyn, jeśli ma nieprzyjemny zapach lub jeśli coś brązowego, spleśniałego lub oślizgłego przeniknęło poniżej tego, co można łatwo zeskrobać z powierzchni. Jeśli zbyt dużo płynu wyparuje, zanim kapusta kiszona zostanie wystarczająco sfermentowana, rozpuść 1/2 łyżeczki soli morskiej w 1 szklance wody źródlanej i dodaj ją do garnka. Kiedy kapusta kiszona jest gotowa, powinna mieć lekki chrupek i jasny, przyjemnie pikantny smak, z kwasowością podobną do cytryny.