Schłodzona Sałatka Udon (Hiyashi Chuka Udon)

Schłodzona Sałatka Udon (Hiyashi Chuka Udon)
Schłodzona Sałatka Udon (Hiyashi Chukan Udon) jest bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 617 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz paprykę, mielone nasiona sezamu, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Udon z jajkiem na miękko i zieloną cebulą (Onsen Tamago Udon), Pieczona kaczka z pieczarkami Udon (Kamo Kinoko Udon), oraz Tsukimi Udon (full Moon Udon).

Instrukcje

1
Fasolkę blanszować we wrzącej wodzie 2 minuty; odcedzić i spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Wymieszaj jajka, cukier, skrobię kukurydzianą i sól w misce pałeczkami lub widelcem. Odcedzić przez sitko o drobnych oczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
PałeczkiPałeczki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Podgrzej 8 W. nonstick patelnia na średnim ogniu. Na gorąco, bardzo lekko oliwa z naoliwionym ręcznikiem papierowym (jeśli masz za dużo oleju, jajko nie utworzy naleśnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wlać 1 łyżkę. wymieszać jajko na patelni, obracając go wokół dna, tworząc cienki, równomierny omlet bez brązowienia (niższe ciepło, jeśli zacznie brązowieć). Gotuj 1 minutę, aż powierzchnia omletu wyschnie; nie ma potrzeby odwracania. Ostrożnie wyciągnij na talerz, starając się uniknąć fałd i zmarszczek. Powtórz z pozostałą mieszaniną jaj, nakładając każdy na jeden poniżej, aż zrobisz 10 omletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Omlety zwijamy i kroimy na 1/8 cala.- grube wstążki jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
6
Bulion, pasta sezamowa, zmielone nasiona sezamu, miso, sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy i cukier razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
TahiniTahini
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Gotuj udon (patrz "Udon Essentials" poniżej). Dobrze spłucz w dużej misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Ułóż udon na talerzu. Na wierzchu naprzemienne stosy fasolek, papryki, ogórka, marchwi i wstążek jaj, z marynowanym imbirem w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
9
Podawać z dzbanem sosu z boku, lub wlać sos na sałatkę.
10
Udon Essentials Udon (makaron z mąki pszennej): kupowany w sklepie makaron świeżo mrożony ma elastyczną konsystencję, która jest najbliższa domowej roboty, podczas gdy suszone są cienkie i zwiotczałe. Aby ugotować kupiony w sklepie świeżo mrożony udon, Wrzuć zamrożony blok do wrzącej wody. Gdy woda zagotuje się ponownie, spuścić. Gotuj udon tuż przed podaniem; makaron się klei, gdy siedzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
PszenicaPszenica
11
Dodać do przodu: bulion, do 2 godzin w temperaturze pokojowej. Warzywa i jajko, do 1 dnia, schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn