Schab Pieczony
Pieczony Schab może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką grzyby, czosnek, ser fontina i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schab pieczony z pieczonym czosnkiem Vinaigrette, Schab Pieczony, oraz Schab Pieczony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Na dużej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Posypać wieprzowinę ze wszystkich stron 2 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu. Gotować wieprzowinę, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Przenieś wieprzowinę do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Dodać grzyby, czosnek, cebula, 1/2 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka pieprzu na patelni i gotować, mieszając często, aż cebula są miękkie, o 8 protokół. Wymieszać z mąką i gotować przez 1 minutę. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Dodaj wino i zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni drewnianą łyżką. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Wlać mieszaninę wina do naczynia z wieprzowiną i piec, aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części wieprzowiny rejestruje 165 stopni F, 25 do 30 minut.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić na 15 minut.
Do średniego rondla wlać soki z patelni. Wymieszać natkę pietruszki i ogrzać na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.
Pokrój wieprzowinę na dwanaście plastrów o grubości 1/2 cala. Ułóż w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia i umieść kawałek sera na każdym plasterku.
Piec, aż ser się rozpuści, 3 do 4 minut. Polać sosem winnym na wierzchu wieprzowiny i podawać.