Sałatka Ziemniaczana Niçoise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki ziemniaczanej Niçoise. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 617 kalorii, 5G białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól koszerna, cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gorąca Sałatka Niçoise, Sałatka Niçoise, oraz Gorąca Sałatka Niçoise.
Instrukcje
Gotować fasolkę szparagową w dużym garnku z wrzącą wodą tylko do miękkości-chrupiące, 7 do 8 protokół.
Odcedzić, schłodzić w misce z lodowatą wodą, ponownie odcedzić i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Włóż ziemniaki do dużego garnka, przykryj zimną wodą i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić tylko do miękkości po przekłuciu, o 15 protokół.
Drenaż. Gdy są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, ćwiartować ziemniaki i umieścić je w dużej misce.
Na ciepłe ziemniaki wlać ocet i oliwę z oliwek; dodać cebulę, delikatnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Tymczasem zrób aioli: drobno posiekaj skórkę z 1 cytryny i wyciśnij tyle cytryn, aby uzyskać 7 łyżek. sok. W maszynce wir majonez, sok z cytryny, musztarda, czosnek, 1/2 łyżeczki. sól i dużo pieprzu, aż będzie gładka.
Dodaj skórkę z cytryny i pulse, aby zmiksować.
Wymieszaj chłodne ziemniaki z 1 szklanką aioli i kaparami. Przykryć; schłodzić do ostygnięcia, wraz z pozostałymi aioli.
Tuż przed podaniem delikatnie wymieszaj fasolkę szparagową, oliwki, więcej aioli, jeśli sałatka jest zbyt sucha, i więcej soli i pieprzu do smaku.