Sałatka Ziemniaczana Niçoise

Sałatka Ziemniaczana Niçoise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki ziemniaczanej Niçoise. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 617 kalorii, 5G białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól koszerna, cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gorąca Sałatka Niçoise, Sałatka Niçoise, oraz Gorąca Sałatka Niçoise.

Instrukcje

1
Gotować fasolkę szparagową w dużym garnku z wrzącą wodą tylko do miękkości-chrupiące, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Odcedzić, schłodzić w misce z lodowatą wodą, ponownie odcedzić i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Włóż ziemniaki do dużego garnka, przykryj zimną wodą i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić tylko do miękkości po przekłuciu, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Drenaż. Gdy są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, ćwiartować ziemniaki i umieścić je w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Na ciepłe ziemniaki wlać ocet i oliwę z oliwek; dodać cebulę, delikatnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Tymczasem zrób aioli: drobno posiekaj skórkę z 1 cytryny i wyciśnij tyle cytryn, aby uzyskać 7 łyżek. sok. W maszynce wir majonez, sok z cytryny, musztarda, czosnek, 1/2 łyżeczki. sól i dużo pieprzu, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
AioliAioli
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Dodaj skórkę z cytryny i pulse, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
8
Wymieszaj chłodne ziemniaki z 1 szklanką aioli i kaparami. Przykryć; schłodzić do ostygnięcia, wraz z pozostałymi aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
AioliAioli
9
Tuż przed podaniem delikatnie wymieszaj fasolkę szparagową, oliwki, więcej aioli, jeśli sałatka jest zbyt sucha, i więcej soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
AioliAioli
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn