Sałatka z zielonej fasoli z kandyzowaną pigwą i smażoną szalotką

Sałatka z zielonej fasoli z kandyzowaną pigwą i smażoną szalotką
Sałatka z zielonej fasoli z kandyzowaną pigwą i smażoną szalotką to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 892 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 5,73 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, fasolkę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka z zielonej fasoli ze smażoną szalotką, Kremowa Zapiekanka Z Zielonej Fasoli Ze Smażoną Szalotką, oraz Domowa zapiekanka z zielonej fasoli z chrupiącą smażoną szalotką.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Napełnij dużą miskę lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać haricots verts do wrzącej wody i gotować, aż al dente, o 2 protokół; odcedzić i przenieść do wody z lodem do ostygnięcia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Ponownie odcedzić, otrząsnąć nadmiar wody i osuszyć na papierowych ręcznikach. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Czosnek i śmietanę połączyć w małym rondlu. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i gotować, aż zmniejszy się o dwie trzecie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Przełożyć do blendera i puree, aż będzie gładka; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
W międzyczasie doprowadzić cukier i sok z cytryny do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Dodać kawałki pigwy, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż będą miękkie, ale nadal trzymać swój kształt, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
8
Lekko ostudzić, następnie odcedzić pigwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
9
Pokroić szalotki w 1/4-cal grube rundy za pomocą mandoliny; oddzielić kawałki na poszczególne pierścienie. Szalotki namoczyć w maślance, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
10
Rozgrzać 2 cale oleju roślinnego w patelni o ciężkim dnie na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Odcedzić szalotki i pogłębiać w mące, następnie dodać do gorącego oleju i smażyć na złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
12
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
13
Łyżka kremu czosnkowego na 6 małych talerzy. Na wierzch z fasolką, smażoną szalotką i łyżką kandyzowanej pigwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
PigwaPigwa
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn