Sałatka z tuńczykiem i kuskusem

Sałatka z tuńczykiem i kuskusem
Sałatka z tunanem i kuskusem to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 437 kalorii, 24g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, sól, izraelski kuskus i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Izraelska Sałatka z kuskusem i tuńczykiem, Zapiekany Tuńczyk z sałatką kuskus, oraz Pikantny Kuskus Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek i 1/2 łyżeczki. sól w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Doprowadzić bulion do wrzenia na ciężkiej patelni. Wymieszać kuskus, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu do miękkości, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć kuskus na duży arkusz ciastek, rozłożyć i ostudzić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
Pliki CookiePliki Cookie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Przełożyć kuskus do miski i wymieszać z brokułami, tuńczykiem, oliwkami i natką pietruszki. Wrzucić z opatrunkiem do płaszcza. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
KuskusKuskus
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OliwkiOliwki
SólSól
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Podawać natychmiast lub przykryć i przechowywać w lodówce do 1 dnia.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia51
Magazyn