Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Tunan i sałatka z białej fasoli spróbować. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 304 kalorie, 23G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, ząbek czosnku, ogórek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sałatka z białej fasoli i tuńczyka, Sałatka Z Tuńczykiem I Białą Fasolą, oraz Sałatka z białej fasoli i tuńczyka.
Instrukcje
Czosnek zmielić i zacieru do pasty ze szczyptą soli za pomocą dużego ciężkiego noża.
Wymieszać pastę czosnkową, sok z cytryny, sól i pieprz w małej misce, a następnie dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając, aż dobrze się połączą.
Odstawić w temperaturze pokojowej 10 minut.
Delikatnie wrzucić fasolę, ogórek, pomidory i pietruszkę z połową dressingu.
Przenieś do talerza lub miski i ułóż tuńczyka na górze, rozbijając duże kawałki widelcem.
Mżawka pozostała dressing nad tuńczykiem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Merlot Dyrektora. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.