Sałatka z pomarańczy i endywii z klonowym Chipotle Vinaigrette
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka z pomarańczy i endywii z winegretem klonowym Chipotle może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sok pomarańczowy, syrop klonowy klasy b, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Sałatka Z Pomarańczy I Endywii Z Klonowym Chipotle Vinaigrette, Sałatka Endywiowa Z Winegretem Pomarańczowym, oraz Sałatka z kopru włoskiego i endywii z winegretem pomarańczowym.
Instrukcje
Wymieszać sok pomarańczowy, syrop, olej, ocet, cebula, sok z cytryny, chipotle z sosem adobo i sól w misce, aż dobrze się połączą.
Usuń skórkę i biały rdzeń z pomarańczy ostrym nożem.
Pomarańcze pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Oddzielić liście endywii i ułożyć z pomarańczami na talerzu, a następnie skropić winegretem.