Sałatka z piersi kaczki, soczewicy i pasternaku
Pierś z kaczki, Sałatka z soczewicy i pasternaku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 445 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.13 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną soczewicę, sól i pieprz, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pierś z kaczki z sałatką z francuskiej soczewicy, Sałatka Z Piersi Kaczki I Pomarańczy, oraz Sałatka Z Piersi Kaczki Pieczonej.
Instrukcje
Umieścić soczewicę w małym rondlu, przykryć 1 cal wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu do miękkości, o 20 protokół.
W małej misce, połączyć oliwę z octem z czerwonego wina i doprawić solą i pieprzem.
Odcedzić soczewicę i zwrócić je do rondla.
Dodać 2 łyżki winegret, doprawić solą i pieprzem i dobrze wrzucić soczewicę. Przykryj i utrzymuj ciepło soczewicy.
Używając mandoliny lub obieraczki do warzyw, cienko pokrój pasternak wzdłuż na paski. Na dużej patelni, ciepła 1/2 cala oleju roślinnego, aż mieni się.
Dodać jedną czwartą pasternaku do oleju na raz i smażyć na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, o 1 minutę. Łyżką szczelinową ostrożnie przełożyć pasternak Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. Usmażony pasternak lekko przyprawiamy solą.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka oleju na patelni i ciepła, aż mieni się. Sezon piersi kaczki z solą i pieprzem, dodać je do patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ładnie rumiane na zewnątrz i średnio rzadkie w ciągu, o 4 protokół na stronę.
Przełożyć piersi kaczki na deskę do rzeźbienia i pozostawić na 5 minut.
W dużej misce, wrzucić mesclun zieleni z soczewicy. Cienko pokroić piersi kaczki w poprzek.
Dodać kaczkę do sałatki wraz z pozostałym winegretem i dobrze wrzucić.
Dodać kilka chrupiący pasternak do sałatki i ostrożnie wrzucić ponownie.
Przełóż sałatkę z kaczki na półmisek, polej pozostałym smażonym pasternakiem i podawaj od razu.