Sałatka z pieczonych buraków, kopru włoskiego i orzechów włoskich
Pieczone buraki, koper włoski i sałatka z orzechów włoskich może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz koszerną sól, belgijską endywię, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków i kopru włoskiego, Sałatka z pieczonych buraków, orzechów włoskich i rzymskich, oraz Pikantna Sałatka Z Pieczonych Buraków I Orzechów Włoskich.
Instrukcje
Aby przygotować sałatkę, pozostaw korzeń i 1 cal łodygi na burakach; szoruj szczotką warzywną. Obrać i pokroić buraki w kliny o grubości 1/2 cala.
Buraki ułożyć na patelni z galaretką.
Skropić olejem rzepakowym; dobrze wrzucić do herbu.
Piec w temperaturze 400 przez 45 minut lub do miękkości buraków, mieszając co 20 minut.
Przyciąć twarde zewnętrzne liście z kopru włoskiego; zmielić pierzaste liście na miarę 2 łyżek stołowych.
Usunąć i wyrzucić łodygi.
Cebulki kopru włoskiego przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić rdzenie.
Pokroić cebulki w plasterki 1/4 cala.
W dużej misce połącz plastry kopru włoskiego, endywię i kolejne 4 składniki (przez pieprz); delikatnie wrzuć.
Aby przygotować sos, połącz ocet i pozostałe składniki, dobrze mieszając trzepaczką.
Mieszanka opatrunkowa mżawka nad mieszaniną kopru włoskiego.
Dodać buraki do miski; wrzucić do połączenia.
Posypać posiekanymi liśćmi kopru włoskiego.