Sałatka z pieczonego pomidora, rukoli i mozzarelli
Sałatka z pieczonego pomidora, rukoli i mozzarelli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis serwuje 4 i kosztuje $1.95 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Jeśli masz dziecko rukolę, koszerną sól i pieprz, szyfonadowe liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 6 osób było pod wrażeniem tej receptury. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Sałatka z pieczonego pomidora, rukoli i mozzarelli, Rukola, Mozzarella, pomidor na Focacci, oraz Pomidor Mozzarella I Rukola Tower.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Dodaj pomidory do płytkiego 2-kwartowego naczynia do zapiekanki w jednej warstwie.
Pomidory wymieszać z olejem, solą i pieprzem, do smaku. Upewnij się, że pomidory są cięte z boku po podrzuceniu. Piecz, aż pomidory będą wyjątkowo delikatne, około 35 do 40 minut.
Wyjmij je z piekarnika i trzymaj w cieple.
W dużej salaterce Wrzuć rukolę, kulki mozzarelli, bazylię i ciepłe pomidory wraz z dowolnymi sokami z naczynia.
Skropić dobrym balsamem i doprawić solą i pieprzem, do smaku.