Sałatka Z Ogórków Japońskich (Sunomono)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj japońskiej sałatki ogórkowej (Sunomono). Ten przepis służy 8 i kosztuje 76 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 101 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ogórki, sok z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Japońska Sałatka Z Ogórków-Sunomono, Sunomono (Sałatka Ogórkowa), oraz Sałatka Ogórkowa Sunomono.
Instrukcje
Częściowo obrać ogórki wzdłuż, pozostawiając cienkie zielone paski wokół ogórka. Podziel ogórki wzdłuż. Miarka nasion z połówek ogórka łyżką. Wyrzucić nasiona. Ogórki pokroić cienko i włożyć do miski.
Dodać sól do ogórka i wymieszać ręcznie, aż ogórek będzie zwiotczały; odstawić na 45 minut.
Przenieś ogórki do sitka i wyciśnij jak najwięcej płynu.
Wymieszać sok z cytryny, cukier i ocet razem w dużej misce, aż cukier się rozpuści.
Dodać odsączony ogórek i wrzucić do herbu. Łyżkę do małych miseczek i każdą porcję ułożyć prażonym sezamem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.