Sałatka z masłem i pestkami dyni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałaty maślanej i sałatki z pestek dyni. Ten przepis służy 8 i kosztuje 61 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 123 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Mieszanka octu jabłkowego, pieprz, pieczone ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest przyniesiony przez Chow. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z masłem i pestkami dyni, Sałatka ze świeżej sałaty figowej z sosem makowym, oraz Sałatka z sałatą, cykorią i jabłkami z sosem makowym.
Instrukcje
Upiecz pestki dyni na średniej patelni na średnim ogniu do złotego koloru, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Włożyć czosnek, ocet jabłkowy, sok jabłkowy lub sok oraz olej do blendera i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji, około 20 sekund. Dobrze doprawić solą i pieprzem.
Włożyć sałatę do dużej salaterki, dodać sos i wrzucić do połączenia.
Podawać z lekkim pilznerem, takim jak Czechvar, lub z brytyjskim stoutem, takim jak Imperial Stout Samuela Smitha. Jeśli wolisz wino, kieliszek Grüner Veltliner z Austrii zapewnia wystarczającą mięsistość, aby pomieścić orzechową słodycz pestek dyni i cydru jabłkowego w tym daniu. Poszukaj bardziej owocowych winnic tej białej odmiany, takich jak H. U.M. Hofer Grüner Veltliner z 2005 roku lub Hiedler Thal z 2004 roku.