Sałatka z liści buraka marokańskiego lub z boćwiny Szwajcarskiej (Salade de Blettes)

Sałatka z liści buraka marokańskiego lub z boćwiny Szwajcarskiej (Salade de Blettes)
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Marokański liść buraka lub Szwajcarska Sałatka z Chard (Salade de Blettes) może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i zbierz liście buraków, pieprz, harissę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Tourte de Blettes (Szwajcarskie ciasto z Chardą i jabłkami), Inspirowane Marokańskim Stylem Szwajcarskie Bułki Z Chard, oraz Risotto z buraków i jęczmienia ze szwajcarskim serem Chard & Kozi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na średniej patelni. Wrzucić czosnek, sautéing until just pachnące, następnie dodać chard i gotować przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Posypać odrobiną soli, papryką, kminkiem i harissą i gotować przez kolejną minutę, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Wlać ocet lub sok z cytryny do patelni i gotować przez kolejną minutę lub aż zacznie odparowywać.Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Podawać w temperaturze pokojowej.
5
* Harissa, Północnoafrykański ostry sos, jest dostępny na rynkach Bliskiego Wschodu i sklepach z żywnością specjalistyczną, a także od pereg-spices.com. na szybkie Harissa domowej roboty, wymieszać 1/4 szklanki Sambal oelek lub innej gorącej pasty chili, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka mielonego kminku i 1 łyżeczka mielonej kolendry w małej misce do wymieszania. Harissa trzyma przez co najmniej tydzień przykryte i schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Kminek MielonyKminek Mielony
Pasta ChiliPasta Chili
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
HarissaHarissa
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Przedruk za zgodą Quiches, Kugels, and Couscous: my Search for Jewish Cooking in France by Joan Nathan, © 2010 Alfred A. Knopf, a division of Random House, Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn