Sałatka z kurczakiem i mandarynkami
Sałatka z kurczakiem i mandarynkami to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 4 porcji. To danie główne ma 277 kalorii, 23 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 2,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga podartych sałat, cukru, zielonej cebuli i piersi kurczaka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Sałatka z kurczakiem z mandarynkami i kremowym dressingiem jogurtowo-pomarańczowo-waniliowym, Sałatka z kurczakiem z mandarynkami i Niskokaloryczna sałatka z kurczakiem Dijon i mandarynkami.
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz kurczaka i sos teriyaki. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 1-2 godziny.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym smaż i mieszaj kurczaka przez 5-7 minut lub do momentu, aż przestanie być różowy. Przechowywać w lodówce aż do schłodzenia.
W dużej misce połącz sałatę, kurczaka, pomarańcze, marchewkę, migdały i cebulę. W słoiczku z szczelnie zamykaną pokrywką wymieszaj składniki dressingu; dobrze wstrząsnąć.
Skropić sałatkę; wrzucić do płaszcza.