Sałatka z kukurydzy, buraków, kopru włoskiego i ogórka
Sałatka z kukurydzy, buraków, kopru włoskiego i ogórka to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści bazylii, żarówki kopru włoskiego, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z kopru włoskiego, krwistej pomarańczy i awokado, Sałatka pomarańczowa z burakami i koprem włoskim, oraz Sałatka Morcilla z burakami, koprem i orzechem włoskim-Tequila Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki przyciąć, umieścić je na dużym arkuszu folii, skropić 1 łyżeczką. oliwę z oliwek i owinąć folią. Buraki pieczone do miękkości po przekłuciu widelcem, 30 do 60 minut. Rozpakować i ostudzić.
Tymczasem w średniej misce ubijamy pozostałe 4 łyżki. oliwa z oliwek, ocet, czosnek, sól i musztarda. Odstaw sos na bok.
Przycinaj pierzaste warzywa i łodygi z kopru włoskiego (z wyjątkiem zupy, jeśli chcesz) i pokrój cebulkę tak cienko, jak to możliwe. Umieścić w misce z sosem. Drobno posiekać zieloną cebulę i dodać do miski. Wrzucić do płaszcza z opatrunkiem. Łyżką szczelinową wyjąć mieszankę kopru włoskiego z miski (pozostawiając nadmiar dressingu) i równomiernie podzielić na 6 talerzy, układając sałatkę na jednej czwartej każdego talerza.
Ogórek obrać, posiekać i posiekać. Umieścić w misce z sosem i posypać pieprzem. Wrzucić do płaszcza z opatrunkiem. Wyciągnij ogórek z miski (pozostawiając nadmiar dressingu) i równomiernie podziel między talerze, układając obok sałatki z kopru włoskiego.
Pokroić ziarna z kukurydzy i umieścić w misce z sosem. Posiekać 4 liście bazylii i dodać do miski. Wrzucić do płaszcza z opatrunkiem. Wyjmij kukurydzę i bazylię z miski (pozostawiając nadmiar dressingu) i równomiernie podziel między talerze, układając obok ogórka.
Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby sobie poradzić, zdejmij skórki, pokrój buraki na kawałki wielkości kęsa i włóż do miski z sosem. Wrzucić z resztą opatrunku i podzielić równomiernie między talerze, układając w pozostałej ćwiartce każdego talerza.
Pozostałe liście bazylii pokroić w cienkie wstążki i posypać sałatką.
Podawać z gruboziarnistą solą, do posypania do smaku.