Sałatka z krewetek i awokado z frytkami Frico

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów side dish, więc dać krewetki i awokado Sałatka z frytkami Frico spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 187 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka agawy, cukinia, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meksykańska Sałatka z krewetkami i awokado z chipsami Tortilla, Sałatka Cajun Shrimp' n ' Chips Po Boy z sosem Tarterowym z awokado, oraz Krewetki z salsą, awokado i frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: nieprzywierająca Silikonowa Mata do pieczenia, taka jak Silpat; osiem 1/2-cup ramekins
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Blachę do pieczenia wyłożyć matą silikonową.
Umieść osiem 1-łyżkowych kopców sera na macie i delikatnie stuknij w dół, aż będzie płasko.
Piec na złoty i bąbelkowy, 8 do 10 protokół.
Niech frytki frico ostygnie, aż firma, o 5 protokół.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
W przypadku cukinii: za pomocą szczotki do ciast, umyć połówki cukinii olejem i doprawić solą. Grill do miękkości, 4 do 5 minut z każdej strony. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, pokroić cukinię w 1/2-calowe kostki.
Dla krewetek: w średniej misce, wymieszać olej, sos sojowy, czosnek, skórka, pietruszka, szczypiorek, sól i pieprz.
Dodaj krewetki i wrzucić aż powlekane. Przechowywać w lodówce przez 30 minut. Grill, aż różowy i gotowane przez, 2 do 3 protokół z każdej strony. Pokroić na kawałki 1/2 cala.
Do dressingu: w małej misce wymieszać olej, sok z cytryny, agawę, musztardę, sól i pieprz na gładką masę.
W średniej misce, połączyć cukinię, krewetki, dressing i awokado. Delikatnie wrzucić, aż wszystkie składniki są pokryte.
Używając łyżki szczelinowej, łyżka sałatki na 8 małych ramekinów.
Udekoruj chipsami frico i podawaj.