Sałatka z krabów, jabłek i Mango na chipsach z kminku
Sałatka z krabów, jabłek i Mango na chipsach z kminku to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 6. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szalotkę, jędrne dojrzałe mango, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Domowe Chipsy Z Kminkiem Jabłkowym, Ugotuj książkę: Sałatka z krabów, kukurydzy i kminku w endywii, oraz Komosa ryżowa, pieczony bakłażan i sałatka jabłkowa z winegretem kminkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przecier jabłko, szalotkę i czosnek z octem i solą w blenderze, skrobając kilka razy boki, aż będą bardzo gładkie. Przy włączonym silniku dodaj olej w wolnym strumieniu, a następnie mieszaj do emulgacji i bardzo gładkiej, około 30 sekund.
Delikatnie wymieszać kraba, mango, jabłko, kolendrę i 6 łyżek sosu, a następnie doprawić solą.
Tuż przed podaniem, umieścić 1 chip jabłko na każdym z 6 talerzy i top każdy chip z około 3 łyżki sałatki krabowej.
Warstwa z innym chipem i kolejne 3 łyżki sałatki krabowej, a następnie top każdy stos z 1 więcej chipem.
Mżawka talerze z niektórych pozostałych dressing i podawać natychmiast.
Dressing można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.