Sałatka z kapusty Napa i Tofu z sosem sezamowym

Sałatka z kapusty Napa i Tofu z sosem sezamowym
Sałatka z kapusty Napa i Tofu z sosem sezamowym może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 131 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz nasiona sezamu, jicama, ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Z Kapusty Napa I Tofu, Sałatka Z Kapusty Sezamowej Napa, oraz Sałatka z kapusty Napa z sosem Mirin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem kolendry i mięty w mini robocie kuchennym i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Przełożyć do miski i wymieszać z kolendrą i miętą. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Doprowadzić średni rondel z wodą do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać sól. Umieść połowę tofu w małym sitku i złagodzić go do wody. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 2 minuty, a następnie przenieść do ręczników papierowych do odsączenia. Powtórz z pozostałym tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Na dużym talerzu lub pojedynczych talerzach ułóż tofu, kapustę Napa, szpinak, czerwoną kapustę, kalarepę, rzodkiewkę i paski marchwi. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka opatrunek na tofu lub przekazać go oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kapusta NapaKapusta Napa
Kapusta CzerwonaKapusta Czerwona
KalarepaKalarepa
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Udekoruj sezamem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona czarnego sezamu lub prażone białe nasiona sezamu, do dekoracjinasiona czarnego sezamu lub prażone białe nasiona sezamu, do dekoracji1Dużemarchew, Ogolona w cienkie loki obieraczką do warzywmarchew, Ogolona w cienkie loki obieraczką do warzyw3(zima)posiekana kolendraposiekana kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży imbirmielony świeży imbir1Dużeząbek czosnku, grubo posiekanyząbek czosnku, grubo posiekany1largesJalapeno, posiekane i posiekaneJalapeno, posiekane i posiekane1( bakłażany)kalarepa lub mała jicama, obrana i pokrojona w zapałkikalarepa lub mała jicama, obrana i pokrojona w zapałki11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana miętaposiekana mięta9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno rozdrobniona kapusta Napa (ok. 1/2 dużej główki)drobno rozdrobniona kapusta Napa (ok. 1/2 dużej główki)8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz5largesrzodkiewki pokrojone w zapałkirzodkiewki pokrojone w zapałki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno rozdrobniona czerwona kapustadrobno rozdrobniona czerwona kapusta2(zima)ocet ryżowyocet ryżowy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Azjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiliście szpinaku, drobno rozdrobnione (patrz uwaga)liście szpinaku, drobno rozdrobnione (patrz uwaga)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)tahini (pasta sezamowa)tahini (pasta sezamowa)454Orzechy dowolne (posiekane)miękkie tofu, odsączone i pokrojone w 1-calową kostkęmiękkie tofu, odsączone i pokrojone w 1-calową kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn