Sałatka z homara, awokado i grejpfruta

Sałatka z homara, awokado i grejpfruta
Sałatka z homara, awokado i grejpfruta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-Dojrzałe kalifornijskie awokado, rukolę dla niemowląt, rubinowo-czerwony grejpfrut i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Endywia z homarem, awokado i grejpfrutem, Sałatka Z Homara I Grejpfruta, oraz Sałatka z homara i grejpfruta.

Instrukcje

1
Zanurz homara głową w 8-litrowym garnku z wrzącą osoloną wodą. Gotować, pod przykryciem, na dużym ogniu 6 minut (dla homara 1 1/4 lb) lub 7 minut (dla homara 1 1/2 lb) od czasu wejścia do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przenieść szczypcami do zlewu, aby osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
3
Gdy homar jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, usuń mięso z ogona i pazurów, utrzymując mięso w stanie nienaruszonym. Odrzuć tomalley, wszelkie sarny i muszle. Schłodzić homara, pod przykryciem, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
4
Podczas gdy Homar dreszcze, wymieszać szalotka, sok z cytryny i sól kuchenną w małej misce i odstawić w temperaturze pokojowej 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sól KuchennaSól Kuchenna
HomarHomar
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać olej w strumieniu, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Pokrój skórkę, w tym cały biały rdzeń, z grejpfruta ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrejpfrutyGrejpfruty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
7
Wyciąć segmenty wolne od membran i przenieść segmenty do ręczników papierowych do drenażu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Połowę avocado wzdłuż, odrzucając dół. (Zaoszczędź 1 połowę, owiniętą szczelnie w plastikową folię, do innego użytku.) Połowę Pozostałe awokado połowę wzdłużnie i obrać, a następnie pokroić w poprzek na 1/3-cala-grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Pokrój mięso z ogona homara w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Podziel awokado i całe mięso homara między 2 talerze sałatkowe i ułóż wokół nich grejpfruta. Wierzch z rukolą i mżawka z opatrunkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
Ogony HomaraOgony Homara
GrejpfrutyGrejpfruty
RukolaRukola
AwokadoAwokado
MięsoMięso
10
Posypać lekko solą morską (jeśli używasz) i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia29
Magazyn