Sałatka Z Czerwonej Soczewicy
Sałatka z czerwonej soczewicy to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka soli koszernej, pasta tamaryndowca, cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gulasz Ze Słodkich Ziemniaków Z Czerwonej Soczewicy, Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, oraz Sałatka Śliwkowa, Pomarańczowa I Z Soczewicy ... & Fave Five Friday: Pyszne Dania Z Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić soczewicę i liść laurowy do wrzenia w 3 szklanki wody, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż woda gotuje się, 15 do 18 protokół. Odtłuść dowolny produkt uboczny, ponieważ soczewica gotuje.
Tymczasem ziemniaki przykryć wodą w małym garnku i doprowadzić do wrzenia. Posolić wodę i gotować przez 5 minut.
Odcedzić ziemniaki i uruchomić pod zimną wodą do ostygnięcia.
Dobrze odcedzić i przełożyć do dużej miski.
Odcedzić soczewicę i uruchomić pod zimną wodą do ostygnięcia.
Dobrze odcedzić i dodać do ziemniaków.
Tymczasem, rozgrzać olej roślinny na patelni i podsmażyć cebulę, czosnek, imbir i pieprz chile, aż zmiękną. Wymieszaj pastę z tamaryndowca i przyprawy do tostów, a następnie usuń z ognia.
Dodać mieszankę przypraw do soczewicy i ziemniaków. Delikatnie wymieszać kolendrę, szpinak i sok z limonki. Jeśli sałatka wydaje się sucha, dodaj trochę więcej oleju.