Sałatka z cytrusów i Mesclun z marynowanym pstrągiem

Sałatka z cytrusów i Mesclun z marynowanym pstrągiem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 8. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz sok z cytryny, grejpfrut, mesclun, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać grejpfruta można śledzić to danie główne z Grejpfrutowe ciasto jogurtowe z grejpfrutową glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Marynowany cytrusem łosoś Grillowany z sałatką Tabbouleh, Cytrusowo-marynowane krewetki z grillowaną cebulą i sałatką pomarańczową, oraz Pstrąg smażony z cytrusowo-oliwkowym smakiem.
Instrukcje
Na powierzchni roboczej, za pomocą cienkiego ostrego noża, przeciąć filety z pstrąga w poprzek nożem trzymanym prawie płasko przy rybie, aby uzyskać bardzo cienkie plasterki; pozostawić nienaruszoną skórę. Ułóż plastry w dużym szklanym naczyniu do pieczenia, lekko nakładając je w razie potrzeby.
W małej misce połącz 1/2 szklanki soku z cytryny z cukrem, jagodami jałowca, całym pieprzem i 2 łyżeczkami soli.
Zalać marynatą pstrąga. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Używając ostrego noża, obierz pomarańcze, limonki i grejpfruty, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Pracując nad miską, aby złapać sok, przeciąć między membranami, aby zwolnić sekcje.
Przenieś sekcje na dużą płytkę i wyciśnij membrany nad miską, aby uwolnić sok. Membrany należy wyrzucić.
W małej misce ubij oliwę z oliwek z pozostałym 1 1/2 łyżki soku z cytryny, musztardy i zarezerwowanego soku z cytrusów. Doprawić solą i rozgniecionym pieprzem. Mesclun wrzucić z odrobiną opatrunku i kopiec na talerzach.
Z marynaty wyjąć pokrojonego pstrąga, zeskrobać przyprawę i ułożyć na sałatkach.
Dekoruj sekcjami cytrusów, selera i liści kopru włoskiego.
Skropić pozostałym sosem cytrusowym i podawać od razu.