Sałatka z buraków, rabarbaru i pomarańczy

Sałatka z buraków, rabarbaru i pomarańczy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów przystawki, więc dać buraków, rabarbar, i pomarańczowy Sałatka spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Mieszanka oliwy z oliwek, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Z Buraków I Rabarbaru, Sałatka Z Buraków I Pomarańczy, oraz Sałatka z pomarańczy i buraków dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść buraki na dużychlata folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Skropić 1 łyżką oliwkiolej; posypać grubą solą. Owinąć buraki infoil. Buraki pieczone do miękkości po przekłuciu widelcem, około 1 godziny. Rozpakuj i coolbeets. Obierz, a następnie pokrój każdy na 8 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
BurakBurak
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
4
Przynieść 3 szklanki wody, 1/2 szklanki cukru, iniepinch grubej soli, aby gotować na wolnym ogniu w largesaucepan, mieszając, aż cukier rozpuszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
CukierCukier
WodaWoda
5
Dodaj rabarbar. Dusić na średnim heatuntil tylko przetargu, ale nadal nienaruszone, 1 do 2minutes (nie overcook lub rabarbar będzie mushy). Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na talerz i schłodzić completely.DO do przodu: buraki i rabarbar można produkować1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
6
Drobno zetrzeć wystarczającą ilość skórki z 1 orangeto zmierzyć 1/2 łyżeczki; przenieść do małej cebulki i rezerwy do dressingu.
7
Odetnij peeland white pith od wszystkich pomarańczy. Pracując nad średnią miską, aby złapać sok i używając małego ostrego noża, przeciąć między membranami, aby uwolnić pomarańczowe segmenty do miski; wycisnąć membrany, aby uwolnić sok do worka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Przenieść 2 łyżki soku pomarańczowegopomarańczowa miska ze skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Ocet,sok z cytryny, szalotkę, miód i pozostały 3 łyżki oliwy z oliwek do miski z mieszaniną orangepeel i soku pomarańczowego. Przyprawiamy grubą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Ułóż rukolę, buraki, rabarbar i segmenty pomarańczowe na 6 talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Rukiew WodnaRukiew Wodna
RabarbarRabarbar
BurakBurak
11
Posypać fetą i skropić sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
12
W razie potrzeby udekoruj liśćmi trybuli i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
TrybulaTrybula
13
W porcji: 300,2 kcal kalorii,
14
9% kalorii z tłuszczu, 16,3 g tłuszczu,
15
0 g tłuszczów nasyconych,
16
8 mg cholesterolu,
17
4 g węglowodanów,
18
7 g cukrów ogółem,
19
2 g węglowodanów netto,
20
Bon Appétit
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn