Sałatka z buraków, rabarbaru i pomarańczy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów przystawki, więc dać buraków, rabarbar, i pomarańczowy Sałatka spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Mieszanka oliwy z oliwek, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Z Buraków I Rabarbaru, Sałatka Z Buraków I Pomarańczy, oraz Sałatka z pomarańczy i buraków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść buraki na dużychlata folii.
Skropić 1 łyżką oliwkiolej; posypać grubą solą. Owinąć buraki infoil. Buraki pieczone do miękkości po przekłuciu widelcem, około 1 godziny. Rozpakuj i coolbeets. Obierz, a następnie pokrój każdy na 8 klinów.
Przynieść 3 szklanki wody, 1/2 szklanki cukru, iniepinch grubej soli, aby gotować na wolnym ogniu w largesaucepan, mieszając, aż cukier rozpuszcza.
Dodaj rabarbar. Dusić na średnim heatuntil tylko przetargu, ale nadal nienaruszone, 1 do 2minutes (nie overcook lub rabarbar będzie mushy). Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na talerz i schłodzić completely.DO do przodu: buraki i rabarbar można produkować1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
Drobno zetrzeć wystarczającą ilość skórki z 1 orangeto zmierzyć 1/2 łyżeczki; przenieść do małej cebulki i rezerwy do dressingu.
Odetnij peeland white pith od wszystkich pomarańczy. Pracując nad średnią miską, aby złapać sok i używając małego ostrego noża, przeciąć między membranami, aby uwolnić pomarańczowe segmenty do miski; wycisnąć membrany, aby uwolnić sok do worka.
Przenieść 2 łyżki soku pomarańczowegopomarańczowa miska ze skórką pomarańczową.
Ocet,sok z cytryny, szalotkę, miód i pozostały 3 łyżki oliwy z oliwek do miski z mieszaniną orangepeel i soku pomarańczowego. Przyprawiamy grubą solą i pieprzem.
Ułóż rukolę, buraki, rabarbar i segmenty pomarańczowe na 6 talerzach.
Posypać fetą i skropić sosem.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi trybuli i podawaj.
W porcji: 300,2 kcal kalorii,
9% kalorii z tłuszczu, 16,3 g tłuszczu,
0 g tłuszczów nasyconych,