Sałatka z buraków i porów z sosem orzechowym

Sałatka z buraków i porów z sosem orzechowym
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka z buraków i porów z dressingiem orzechowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz por, wodę, kremowe masło orzechowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków i Jicamy z sosem orzechowym Jalapeno, Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods), oraz Sałatka z łososia pieczonego buraka feta z sosem sałatkowym koperkowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Pozostaw korzeń i 1 cal łodygi na burakach; szoruj pędzlem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
3
Buraki umieścić na małej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4
Piec w temperaturze 425 przez 1 godzinę lub do miękkości po przekłuciu widelcem. Super. Odciąć korzenie buraków i łodygi; zetrzeć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Każdy burak pokroić na pół wzdłuż; pokroić każdy burak na pół w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
6
Połącz por, olej i 1/4 łyżeczki soli na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; wrzucić dobrze do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut lub do miękkości i dopiero zaczyna brązowieć; wymieszać po 8 minutach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Połącz wodę, sok z limonki, masło orzechowe, imbir i 1/4 łyżeczki soli, dobrze mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I Niebieskim
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
9
Na każdym z 6 talerzy sałatkowych ułożyć 1/3 szklanki kiełków; buraki i por podzielić równomiernie na porcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
10
Skropić około 2 łyżeczki sosu na każdej porcji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn