Sałatka Z Buraków I Mandarynek Z Sosem Żurawinowym
Sałatka z buraków i mandarynek z sosem żurawinowym to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 616 kalorii, 3G białka, oraz 43g tłuszczu każdy. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, rukolę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sałatka Z Buraków I Mandarynek Z Sosem Żurawinowym, Czerwona Sałatka z kapusty kuri i buraków z sosem balsamicznym z żurawiny i orzechów pekan parmezan, oraz Pieczona dynia Pianka Burak żurawina Sałatka z jabłkiem olej z pestek dyni Dressing.
Instrukcje
Buraki umieścić w głębokiej, dużej misce bezpiecznej dla mikrofal.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby osiągnąć głębokość 1 cala. Przykryć folią i kuchenką mikrofalową na wysokiej, aż buraki będą miękkie, około 15 minut.W międzyczasie, drobno zetrzeć tyle skórki z mandarynek odmierzyć 2 łyżeczki.
Odetnij górę i dół każdej mandarynki.
Odetnij całą skórkę i biały rdzeń, podążając za konturem owoców.
Pokrój każdą mandarynkę poziomo w grube na 1/3 cala rund, usuwając wszelkie nasiona.
Wymieszać olej, koncentrat soku żurawinowego, ocet i zarezerwowaną skórkę mandarynki w małej misce. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać z cebulą. Trzymaj 1 buraka pod zimną bieżącą wodą i zetrzyj skórę. Powtórz z pozostałymi 2 burakami.
Pokroić buraki poziomo na 1/4-do 1/3-cala-grube rundy.
Buraki posypać solą i pieprzem.Ułóż gałązki rukoli na dużym talerzu na pokrycie. Ułożyć buraki i mandarynki na wierzchu rukoli. Za pomocą widelca podnieś plastry cebuli z dressingu i ułóż na sałatce.