Sałatka z boczkiem i słodkimi ziemniakami
Sałatka z boczkiem i słodkimi ziemniakami to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 244 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka słodkich ziemniaków, olej canolan, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków z sosem słodko-kwaśnym boczkiem, Sałatka Z Boczkiem Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Sałatka ze słodkich ziemniaków z boczkiem.
Instrukcje
Umieścić jajka w jednej warstwie w rondlu ze stali nierdzewnej. (Nie należy stosować środków zapobiegających przywieraniu.)
Dodaj wodę do głębokości 3 cali. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 15 minut.
Odcedzić natychmiast, i powrócić jaj na patelnię. Napełnij patelnię zimną wodą i lodem. Stuknij mocno każde jajko na blacie, aż pęknięcia utworzą się na całej skorupie. Obierz pod zimną bieżącą wodą. Posiekaj jajka.
Przynieś słodkie ziemniaki, 1/2 łyżeczki. sól i woda przykryć do wrzenia w holenderskim piekarniku. Gotować 10 protokół; dodać czerwone ziemniaki, i gotować 15 protokół lub do miękkości.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu 8 do 10 minut lub aż ostry; usunąć boczek, i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając 1 łyżka. kapie na patelni.
Podsmażyć czerwoną cebulę w gorących kapiących 8 minut lub do miękkości. Zmniejszyć ogień do niskiej, i ubić w occie, nasiona gorczycy, i papryka; gotować 2 protokół, ubijając od czasu do czasu.
Ubij w oleju rzepakowym, pieprz, i pozostałe 1 1/2 łyżeczki. sól.
Wlać gorącą mieszaninę octu na ziemniaki.
Dodaj jajka, boczek, zieloną cebulę i pietruszkę, delikatnie mieszając, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.