Sałatka z boczkiem i jajkiem
Sałatka z bekonem i jajkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka frisee, sól koszerna i świeżo popękany pieprz, jaj gospodarskich, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Boczek z jajkiem makaron z serem, California Śniadanie Wrap (Awokado, Jajko, Boczek I Więcej!), oraz Zdrowa Kanapka Z Sałatką Jajeczną.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Gotować kawałki boczku na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry; przenieść do płyty wyłożonej ręcznikiem papierowym do drenażu.
Dodaj szalotki na patelni i gotować, aż zmiękną, 2 do 3 protokół.
Wlać 2 łyżki octu, zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez 1 minutę.
Na dużej patelni, doprowadzić o 6 szklanki wody i 1 łyżka octu do delikatnego dusić. Rozbij jajka, po jednym na raz i delikatnie wsuń je do wody. Gotować, aż biały jest ustawiony, ale żółtko jest nadal ciekły, o 1 1/2 do 2 protokół.
Dodać frisee i chrupiące kawałki boczku do ciepłego sosu patelni, doprawić solą i pieprzem, do smaku, i wrzucić do herbu. Pokrojone frisee i boczek podzielić między 4 talerze; wierzch z gotowanym jajkiem i doprawić solą i pieprzem, do smaku.