Sałatka szpinakowa z dressingiem makowym

Sałatka szpinakowa z dressingiem makowym
Sałatka szpinakowa z dressingiem makowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 259 kalorii, 15g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,2 USD za porcję. Przynosi ci smak domu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka młodego szpinaku, cebuli, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka Szpinakowa Z Dressingiem Makowym, Sałatka ze szpinaku truskawkowego z dressingiem makowym, oraz Sałatka szpinakowo-owocowa z dressingiem makowym.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj szpinak, sałatę, grzyby i boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SałataSałata
SzpinakSzpinak
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieść ocet, cebulę, cukier, sól i musztardę w blenderze. Podczas przetwarzania stopniowo dodawaj olej stałym strumieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
OcetOcet
CebulaCebula
CukierCukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Przełóż do miski; dodać mak.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podziel sałatkę na sześć talerzy; skrop dressingiem.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Vie di Romans Chardonnay. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
Vie di Romans Chardonnay
Vie di Romans Chardonnay
Wytrawne wino wykonane w 100% z winogron Chardonnay.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn