Sałatka szpinakowa z cytrusami i prażonymi burakami

Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Sałatka szpinakowa z cytrusami i prażonymi burakami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Na $4.7 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka grejpfruta, mandarynek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z jarmużu i szpinaku z burakami i pieczonym czosnkiem-Citrus Vinaigrette, Sałatka Z Cytrusów I Prażonych Buraków, oraz Sałatka Zimowa z prażonymi burakami i sosem cytrusowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki umieścić w średnim naczyniu do pieczenia.
Lekko skropić oliwą z oliwek i natrzeć, aby pokryć buraki. Przykryć folią i piec około 1 godziny i 15 minut, aż buraki będą miękkie. Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby je obrać i pokroić w ćwiartki.
W międzyczasie, w małej misce, przykryć plastry cebuli octem.
Dodać dużą szczyptę soli i dobrze wymieszać.
Odstawić na około 1 godzinę.
Używając ostrego noża, obierz mandarynki i grejpfruty, usuwając cały gorzki biały pestek. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje.
W małej misce ubić musztardę z 3 łyżkami octu z plasterków cebuli.
Ubijamy 1/4 szklanki oliwy z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem.
Umieść szpinak w dużej misce.
Odcedzić plastry cebuli i dodać do szpinaku wraz z mandarynką, grejpfrutem i burakami.
Skropić sos musztardowy na sałatkę i wrzucić dobrze.