Sałatka pomarańczowo-migdałowa

Sałatka pomarańczowo-migdałowa
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i laktoovo-wegetariańskich do swojej skrzynki z przepisami, sałatka pomarańczowo-migdałowa może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,29 USD za porcję otrzymujesz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 312 kalorii , 3 g białka i 19 g tłuszczu . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pomarańczy, soli i pieprzu, serc sałaty rzymskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 76% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak sałatka z awokado i pomarańczy z dressingiem pomarańczowo-imbirowym , marokańskie ciasto pomarańczowo-migdałowe i ciasto migdałowe z marmoladą pomarańczową .

Instrukcje

1
Rozłóż posiekaną sałatę na półmisku. Odetnij cienki plasterek skórki pomarańczowej aż do miąższu z góry i dołu pomarańczy. Postaw pomarańczę pionowo i odetnij paski pozostałej skórki, pracując od góry do dołu wokół pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
2
Następnie przekrój każdą pomarańczę na pół wzdłuż. Pokrój 1/2 pomarańczy na półksiężyce. Ułóż pokrojone pomarańcze wokół posiekanej sałaty rzymskiej. Lekko upraż migdały na małej patelni na średnim ogniu lub w tosterze lub tradycyjnym piekarniku. Przykryj sałatę rzymską i pomarańcze prażonymi migdałami i posiekanym estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Jadalne Kwiaty, Opcjonalna Dekoracja Talerza, ładne Na ImprezyJadalne Kwiaty, Opcjonalna Dekoracja Talerza, ładne Na Imprezy
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
W małej misce wymieszaj miód, ocet, sok pomarańczowy i musztardę trzepaczką. Dodawaj oliwę, cały czas ubijając dressing, aby się połączył.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4
Wlej dressing równomiernie na cały talerz sałatki w powolnym, cienkim strumieniu. Dopraw sałatkę solą i pieprzem. Sałatka jest ładna taka, jaka jest, bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn