Sałatka pomarańczowo-migdałowa

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i laktoovo-wegetariańskich do swojej skrzynki z przepisami, sałatka pomarańczowo-migdałowa może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,29 USD za porcję otrzymujesz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 312 kalorii , 3 g białka i 19 g tłuszczu . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pomarańczy, soli i pieprzu, serc sałaty rzymskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 76% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak sałatka z awokado i pomarańczy z dressingiem pomarańczowo-imbirowym , marokańskie ciasto pomarańczowo-migdałowe i ciasto migdałowe z marmoladą pomarańczową .
Instrukcje
Rozłóż posiekaną sałatę na półmisku. Odetnij cienki plasterek skórki pomarańczowej aż do miąższu z góry i dołu pomarańczy. Postaw pomarańczę pionowo i odetnij paski pozostałej skórki, pracując od góry do dołu wokół pomarańczy.
Następnie przekrój każdą pomarańczę na pół wzdłuż. Pokrój 1/2 pomarańczy na półksiężyce. Ułóż pokrojone pomarańcze wokół posiekanej sałaty rzymskiej. Lekko upraż migdały na małej patelni na średnim ogniu lub w tosterze lub tradycyjnym piekarniku. Przykryj sałatę rzymską i pomarańcze prażonymi migdałami i posiekanym estragonem.
W małej misce wymieszaj miód, ocet, sok pomarańczowy i musztardę trzepaczką. Dodawaj oliwę, cały czas ubijając dressing, aby się połączył.
Wlej dressing równomiernie na cały talerz sałatki w powolnym, cienkim strumieniu. Dopraw sałatkę solą i pieprzem. Sałatka jest ładna taka, jaka jest, bez mieszania.