Sałatka pomarańczowo-migdałowa

Sałatka pomarańczowo-migdałowa
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i laktoovo-wegetariańskich do swojej skrzynki z przepisami, sałatka pomarańczowo-migdałowa może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,29 USD za porcję otrzymujesz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 312 kalorii , 3 g białka i 19 g tłuszczu . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pomarańczy, soli i pieprzu, serc sałaty rzymskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 76% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak sałatka z awokado i pomarańczy z dressingiem pomarańczowo-imbirowym , marokańskie ciasto pomarańczowo-migdałowe i ciasto migdałowe z marmoladą pomarańczową .

Instrukcje

1
Rozłóż posiekaną sałatę na półmisku. Odetnij cienki plasterek skórki pomarańczowej aż do miąższu z góry i dołu pomarańczy. Postaw pomarańczę pionowo i odetnij paski pozostałej skórki, pracując od góry do dołu wokół pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
2
Następnie przekrój każdą pomarańczę na pół wzdłuż. Pokrój 1/2 pomarańczy na półksiężyce. Ułóż pokrojone pomarańcze wokół posiekanej sałaty rzymskiej. Lekko upraż migdały na małej patelni na średnim ogniu lub w tosterze lub tradycyjnym piekarniku. Przykryj sałatę rzymską i pomarańcze prażonymi migdałami i posiekanym estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Jadalne Kwiaty, Opcjonalna Dekoracja Talerza, ładne Na ImprezyJadalne Kwiaty, Opcjonalna Dekoracja Talerza, ładne Na Imprezy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
W małej misce wymieszaj miód, ocet, sok pomarańczowy i musztardę trzepaczką. Dodawaj oliwę, cały czas ubijając dressing, aby się połączył.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wlej dressing równomiernie na cały talerz sałatki w powolnym, cienkim strumieniu. Dopraw sałatkę solą i pieprzem. Sałatka jest ładna taka, jaka jest, bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn