Sałatka pietruszkowo-Poblano z wołowiną Polewaną pomarańczą

Sałatka pietruszkowo-Poblano z wołowiną Polewaną pomarańczą to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 377 kalorii, 35g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 7,57 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet balsamiczny, cebulę, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pomarańczowa Glazurowana Sałatka wołowo-szpinakowa, Sałatka Z Pomarańczy, Pietruszki I Orzecha Włoskiego, oraz Pieczone-Poblano Guacamole z czosnkiem i pietruszką.
Instrukcje
Przygotuj wołowinę: w płytkim szklanym lub ceramicznym naczyniu połącz ocet, olej, czosnek, skórkę pomarańczową i cukier. Przetrzyj mieszaninę po obu stronach steków i pozostaw do marynowania w temperaturze pokojowej przez co najmniej 15 minut lub do 2 godzin.
Przygotuj sałatkę: piecz poblanos bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, obracając się, aż lekko zwęglone na całym; uważaj, aby nie spalić zbyt dużo ich cienkich skórek.
Umieść chiles w małej misce, przykryj folią i pozwól parze przez 5 minut. Pracując nad miseczką, oderwij wszystkie zwęglone skórki i usuń łodygi i nasiona. Wszystkie zgromadzone soki Poblano przecedzić do czystej miski.
Pokrój chiles na cienkie paski 2-calowe.
W dużej misce, połączyć chiles z czosnkiem, sok pomarańczowy, olej, ocet, cukier, skórka pomarańczowa, kminek i 1/2 łyżeczki każda z soli i pieprzu. Wymieszaj wszystkie zarezerwowane soki poblano i odstaw na 15 minut.
Zapal grill lub rozgrzej brojlery. Obierz pomarańcze ostrym nożem, uważając, aby usunąć wszystkie gorzkie białe pestki.
Przeciąć między membranami, aby uwolnić pomarańczowe odcinki.
Mięso doprawić solą i pieprzem. Grillować lub smażyć steki przez około 3 minut na stronie, lub aż ładnie rumiane, chrupiące i średnio rzadkie.
Niech steki odpocząć przez 5 minut.
Wyjmij czosnek z sosu w misce.
Dodać pietruszkę i cebulę i dobrze wrzucić. Usypać sałatkę na 4 dużych talerzach.
Steki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć obok.
Udekoruj pomarańczowymi odcinkami i podawaj.
Zalecenie wina: wybierz czerwony z wystarczającą rześką kwasowością, aby poradzić sobie z surowymi cytrusami i ostrą pietruszką. Jedną z opcji jest Włoski Barbera, być może Michele Chiarlo Barbera d 'Asti z 1994 lub Bruno Giacosa Barbera d' Alba z 1993.