Sałatka owocowa z syropem cytrusowo-bazyliowym
Sałatka owocowa z syropem cytrusowo-bazyliowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka owocowa z syropem cytrusowo-miodowym, Tęczowa Sałatka Owocowa + Cytrusowy Syrop Miodowy, oraz Sałatka owocowa z syropem ziołowym, cytrusowym, miętowo-klonowym lub podstawowym.
Instrukcje
Zagotować wodę i cukier na średnim ogniu.
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/4 szklanki mocno zapakowanych liści świeżej bazylii, skórki pomarańczowej i skórki cytrynowej.
Odstawić na 20 minut. W międzyczasie połącz brzoskwinie, śliwki i morele w dużej misce.
Wlać mieszaninę cukru przez drobny sitko z siatki drucianej do miski; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać 1/4 do 1/2 szklanki syropu i 2 łyżki. posiekana świeża bazylia na owoce; zachowaj pozostały syrop do innego użycia.