Sałatka Mesclun ze smażoną szalotką i serem pleśniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki Mesclun ze smażoną szalotką i serem pleśniowym. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,24 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej roślinny, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Sałatka Z Smażonej Szalotki I Sera Pleśniowego, Sałatka z figami, serem pleśniowym i boczkiem ze smażoną szalotką, oraz {38 Power Foods} Sałatka Mesclun z gruszkami i serem pleśniowym.
Instrukcje
Na dużej patelni, ciepła 1/4 cala oleju roślinnego, aż mieni się.
Dodać połowę pokrojonej szalotki i smażyć na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż będą rumiane i chrupiące, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść smażone szalotki do ręczników papierowych, aby osuszyć. Pozostałe pokrojone szalotki podsmażyć.
W dużej misce ubić oliwę z oliwek z octem po sherry i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj mesclun i ser pleśniowy do miski i wrzucić.
Podsmażone szalotki posypać sałatką mesclun i podawać od razu.