Sałatka makaronowa ze szparagami i karczochami

Sałatka z makaronem ze szparagów i karczochów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 839 kalorii, 36g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką migdały, szparagi, makaron penne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kremowy cytrynowy Grillowany kurczak, szparagi i karczochy, Sałatka Z Karczocha Szparagowego, oraz Sałatka Karczochowo-Szparagowa.
Instrukcje
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedzić, pokruszyć i odstawić.
Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodać szparagi i gotować do miękkości, o 1 minutę. Szparagi odcedzić z wody i natychmiast zanurzyć w misce wypełnionej lodowatą wodą; pozostawić w lodowatej wodzie, aż do całkowitego wystygnięcia, a następnie pokroić na 1 cal. Następnie dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić, spłukać zimną wodą do ostygnięcia, a następnie dobrze odcedzić.
Wymieszać razem majonez, winegret balsamiczny, sok z cytryny, i sos Worcestershire w dużej misce. Złóż karczoch, kurczak, żurawina, migdały, pokruszony boczek i szparagi. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie składamy ugotowany makaron. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.