Sałatka krabowa z imbirem i suszoną skórką pomarańczową
Sałatka krabowa z imbirem i suszoną skórką pomarańczową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 206 kalorii, 21g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sake, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Mostek z imbirem, skórką pomarańczową i pomidorem, Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, oraz Sałatka krabowa z suszonymi pomidorami Louis Dressing.
Instrukcje
Na dużej patelni, rozgrzać olej.
Dodać białka scallion i imbir i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zacznie brązowy, o 3 protokół.
Dodaj sake, ocet ryżowy, sos sojowy i cukier i gotuj, mieszając, aby rozpuścić cukier, około 1 minuty.
Dodać mięso krabowe i scallion zielony i wrzucić lekko do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Sałatkę przełożyć na talerz i posypać granulowaną skórką pomarańczową.
Podawać w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.