Sałatka jicama z Podsmażonym stekiem, granatem i kolendrą
Sałatka jicama z Podsmażonym stekiem, granatem i kolendrą to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka soli koszernej, zebrane liście kolendry, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać nasiona granatu można śledzić to danie główne z Granat Jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Stekowa Z Edamame & Cilantro, Make-ahead posiłek 3 Minute Steak Hoagies z sosem stek domowej roboty, oraz Stek z gremolatanem z orzechów laskowych i kalafiorem.
Instrukcje
1
Wymieszać sok pomarańczowy, sos sojowy, skórkę z limonki i sok oraz szczyptę soli. Odstawić 3 łyżki stołowe. Z grubsza posiekać połowę kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Dodaj stek i posiekaną kolendrę do pozostałej mieszaniny marinde i niech marynować przez 20 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
3
Wyjąć stek z marynaty i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wyjąć stek z marynaty i zapiekać, aż dobrze rumiane z obu stron i centrum stek rejestruje 54° na termometrze odczytu instand, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Pozostaw stek na 5 minut, a następnie pokrój w plastry 1/4 cala na ziarnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
7
Wrzucić jicama, Pozostałe kolendry i zarezerwowane 3 łyżki sosu razem w misce. Rozrzuć granat. i stek na wierzchu. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Granat
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Jicama
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu