Sałatka Grejpfrutowo-Ananasowa
Sałatka z grejpfrutem i ananasem to przepis bezglutenowy na 5 porcji. Jedna porcja zawiera 113 kalorii , 2 g białka i 0 g tłuszczu . Za 71 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jogurtu, ekstraktu waniliowego, cukru zastępującego cukier i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako tania przekąska. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 38% , to danie nie jest zbyt wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak smoothie grejpfrutowo-ananasowe , salsa z imbirowym ananasem i grejpfrutem oraz ananasowo-różowy grejpfrut z cukrem miętowym .
Instrukcje
W dużej misce połącz ananasa i grejpfruta. Chłod; w razie potrzeby odcedź. Tuż przed podaniem wymieszaj jogurt, substytut cukru i wanilię.
Polać owocami; wrzucić do płaszcza. Każdą porcję udekoruj wiśnią.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Stag's Leap Wine Cellars KARIA Chardonnay. Oceniającym podoba się, z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 31 dolarów za butelkę.
![Piwnice na wino Stag's Leap KARIA Chardonnay]()
Piwnice na wino Stag's Leap KARIA Chardonnay
To pełne wdzięku Chardonnay otwiera się aromatami brzoskwini, żółtego jabłka, przypraw i przyjemną słodką, kremową nutą wanilii. Wino ma miękkie wejście z cytrusami i lekkimi nutami miodu, które prowadzą do utrzymującego się słodkiego cytrynowego finiszu. Kwasowość i mineralność charakteryzują się dobrą równowagą, która podkreśla świeżość i elegancję tego wina. Spróbuj połączyć to średnio treściwe Chardonnay z grillowaną całą rybą z cytrynami i kaparami, smażonymi przegrzebkami skropionymi oliwą z oliwek z dodatkiem cytryny lub pieczonym kurczakiem.