Sałatka grecka z pieczonego łososia z sosem jogurtowym
Sałatka grecka z pieczonego łososia z sosem jogurtowym wymaga z grubsza 25 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,62 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 26g białka, oraz 28g tłuszczu. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, liście mięty, oliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 84% to danie jest super. Spróbuj Chrupiące ciasta z łososia z sosem jogurtowym greckim, Pieczony łosoś z sosem jogurtowo-kaparowym, oraz Pieczony łosoś w sosie koperkowo-jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W przypadku pieczonego łososia: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Wyłóż arkusz do gotowania z folią i lekko olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Osusz łososia. Sprawdź, czy nie ma kości, przesuwając ręką łososia od najcieńszego do najgrubszego końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
3
Usunąć wszelkie kości.
4
Łososia posypać 2 łyżeczkami oleju, skórką cytrynową solą i pieprzem. Gotować łososia aż tylko gotowane przez, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Srebrne Nonpareile
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Łosoś niech lekko ostygnie, a następnie płatki widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1
W misce ubić jogurt, 1 łyżkę wody, skórkę z cytryny, sok, miętę, sól i pieprz do połączenia.
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.