Sałatka Frisée z gotowanymi jajkami

Sałatka Frisée z gotowanymi jajkami

Instrukcje

1
3 łyżki oleju rozprowadzić pędzlem po obu stronach chleba i doprawić solą i pieprzem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Każdy plasterek pokroić w kostkę i piec grzanki na blasze do pieczenia w środku piekarnika, aż złoty kolor, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
W rondlu gotuj soloną wieprzowinę w zimnej wodzie, aby przykryć przez 2 minuty i odcedzić w durszlaku. Wieprzowinę opłukać solą pod zimną wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju na patelni na umiarkowanym ogniu i w nim gotować sól wieprzową, często mieszając, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Sól wieprzową wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Wlać 1/2 szklanki tłuszczu z patelni do małej miseczki i ubić szalotki, ocet winny biały, estragon, czosnek, i sól i pieprz do smaku, aż sos jest dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Napełnij szeroką patelnię wodą 2 cali i dodaj ocet destylowany. Doprowadzić ciecz do toczenia wrzenia na dużym ogniu i zmniejszyć ogień do gołego gotować. Kłusować jajka, po 3 na raz, rozbijając każde z nich do spodka i wsuwając do wody. Gdy każde jajko wchodzi, odepchnij białe od razu w kierunku żółtka dużą łyżką, delikatnie przesuwając jajko i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Jajka odcedzić osobno w szczelinowanej łyżce, ostrożnie osuszyć papierowymi ręcznikami i przyciąć poszarpane krawędzie białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
W dużej misce wymieszać frisée, dressing, sól wieprzowa, i grzanki. Sałatkę podzielić na 6 talerzy i udekorować gotowanymi jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
In a large bowl toss together frisée, dressing, salt pork, and croutons. Divide salad among 6 plates and top with poached eggs.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
GrzankiGrzanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn