Sałatka Cezar
Sałatka Cezar może być tylko przystawka szukasz. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 5G białka, oraz 37 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz żółtko, oliwę z oliwek, kapary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, Grillowana Sałatka Cezar z lekkim sosem sałatkowym Cezar, oraz Sałatka makaronowa z kurczakiem Cezar z lekkim sosem Cezar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać czosnek i kostki chleba, rzucając dobrze płaszcz z olejem. Toast na patelni przez 7 minut, aż złoty.
Tear serca rzymskie na kawałki wielkości kęsa. Wrzucić opatrunek Cezar upewniając się, aby obficie pokryć wszystkie liście.
Udekoruj ogolonym parmezanem i grzankami czosnkowymi.
W średniej misce wymieszać filety anchois, kapary, musztardę, żółtko i czosnek. Podczas ubijania energicznie dodać olej roślinny w powolnym, stałym strumieniu.
Wlać ocet z czerwonego wina i sok z cytryny. Wymieszać z grubą śmietaną i doprawić do smaku solą.
Będzie przechowywać przez kilka dni przechowywany w lodówce w szczelnym pojemniku.