Sałatka Capricciosa

Sałatka Capricciosa
Sałatka Capricciosa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 6,07 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 563 kalorie, 26g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, filety anchois, odtłuszczony bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Salsan alla Capricciosa, sałatka kachumber lub sałatka kuchumber – indyjska sałatka warzywna, oraz Sałatka meksykańska - ta sałatka to nie tylko sałatka to posiłek.

Instrukcje

1
W 5-do 6-quart patelni, połączyć bulion, ocet, wino, liście laurowe, tymianek, sól, i 1 szklanka wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
OcetOcet
BulionBulion
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Zerwać liście karczocha w dół do mięsistych DNA (Zapisz liście do gotowania dla innych zastosowań, w razie potrzeby). Za pomocą obieraczki do warzyw lub noża, przyciąć włókna z dna karczocha i przyciąć końce łodygi; łyżką zeskrobać i wyrzucić rozmyte centra. Spłucz karczochy i dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochyKarczochy
KarczochKarczoch
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
NóżNóż
PatelniaPatelnia
3
Jak gotować karczochy, opłukać koper włoski i odciąć łodygi 1 do 2 cali nad głowami. Zachowaj pierzaste zielone liście; Odrzuć łodygi. Przyciąć przebarwione plamy, grube włókna i końce korzeni od głów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Koper WłoskiKoper Włoski
4
Przeciąć głowy na pół pionowo.
5
Przycinać końce korzeni i grube wierzchołki z porów; obrać 1 warstwę z każdego poru. Od zielonego końca każdy por przeciąć na pół wzdłuż, aż do białej części. Spłucz pod bieżącą wodą, przerzucając zielone końce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
6
Przyciąć szczyty off łodygi selera, aby głowa 8 do 9 cali długości. Spłucz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selerażebro Selera
7
Na patelni kłaść Koper, por i seler nad karczochami(płyn nie pokrywa). Przykryć patelnię i dusić, aż warzywa będą po prostu miękkie po przekłuciu, 15 do 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WarzywaWarzywa
SelerSeler
Koper WłoskiKoper Włoski
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Ostudzić, przykryty, co najmniej 1 godzinę. Wyjmij warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
9
Gotować płyn do gotowania na dużym ogniu, odkryte, aż zredukowane do 3/4 szklanki, o 15 protokół.
10
Przelać przez sitko do szklanej miary; pozostałości wyrzucić. W razie potrzeby dodać wodę. Powrót płynu do patelni, dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
11
Zdjąć z ognia.
12
Warzywa pokroić pionowo na 4 lub 8 równych porcji każda (lub pokroić cieńsze w razie potrzeby). Układaj warzywa równo na talerzach, zwilż sosem, udekoruj anchois i równomiernie posyp jajkami. Posiekaj niektóre z zarezerwowanych zielonych liści kopru włoskiego i użyj do dekoracji sałatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SardeleSardele
Koper WłoskiKoper Włoski
JajkoJajko
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia59
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn