Sałatka Capricciosa
Sałatka Capricciosa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 6,07 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 563 kalorie, 26g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, filety anchois, odtłuszczony bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Salsan alla Capricciosa, sałatka kachumber lub sałatka kuchumber – indyjska sałatka warzywna, oraz Sałatka meksykańska - ta sałatka to nie tylko sałatka to posiłek.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni, połączyć bulion, ocet, wino, liście laurowe, tymianek, sól, i 1 szklanka wody.
Zerwać liście karczocha w dół do mięsistych DNA (Zapisz liście do gotowania dla innych zastosowań, w razie potrzeby). Za pomocą obieraczki do warzyw lub noża, przyciąć włókna z dna karczocha i przyciąć końce łodygi; łyżką zeskrobać i wyrzucić rozmyte centra. Spłucz karczochy i dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Jak gotować karczochy, opłukać koper włoski i odciąć łodygi 1 do 2 cali nad głowami. Zachowaj pierzaste zielone liście; Odrzuć łodygi. Przyciąć przebarwione plamy, grube włókna i końce korzeni od głów.
Przeciąć głowy na pół pionowo.
Przycinać końce korzeni i grube wierzchołki z porów; obrać 1 warstwę z każdego poru. Od zielonego końca każdy por przeciąć na pół wzdłuż, aż do białej części. Spłucz pod bieżącą wodą, przerzucając zielone końce.
Przyciąć szczyty off łodygi selera, aby głowa 8 do 9 cali długości. Spłucz.
Na patelni kłaść Koper, por i seler nad karczochami(płyn nie pokrywa). Przykryć patelnię i dusić, aż warzywa będą po prostu miękkie po przekłuciu, 15 do 20 minut dłużej.
Ostudzić, przykryty, co najmniej 1 godzinę. Wyjmij warzywa.
Gotować płyn do gotowania na dużym ogniu, odkryte, aż zredukowane do 3/4 szklanki, o 15 protokół.
Przelać przez sitko do szklanej miary; pozostałości wyrzucić. W razie potrzeby dodać wodę. Powrót płynu do patelni, dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Warzywa pokroić pionowo na 4 lub 8 równych porcji każda (lub pokroić cieńsze w razie potrzeby). Układaj warzywa równo na talerzach, zwilż sosem, udekoruj anchois i równomiernie posyp jajkami. Posiekaj niektóre z zarezerwowanych zielonych liści kopru włoskiego i użyj do dekoracji sałatek.