Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym
Kurczak Satay z pikantnym sosem orzechowym jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 30 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 150 kalorii. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mieszanki zarówno, tajskiej pasty curry, drewniane szaszłyki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Podobne przepisy to Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, oraz Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym.
Instrukcje
Umieścić mleko kokosowe, sos rybny, brązowy cukier, pasta curry, i sól w dużej misce i ubijać do połączenia; odstawić.
Wszystko oprócz soku z limonki umieścić w małym rondlu i ubijać do połączenia. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż składniki są równomiernie połączone, o 3 minut w sumie.
Rozgrzać grill gazowy lub węglowy do średniej wysokości (około 375 ° F do 425 ° F). W międzyczasie nawlecz jeden kawałek kurczaka wzdłuż na każdy szaszłyk i przenieś na blachę do pieczenia.Gdy grill jest gotowy, przetrzyj ruszty ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Umieść szaszłyki na grillu, zamknij pokrywę i gotuj, aż Na spodzie pojawią się ślady grilla, około 3 do 4 minut. Odwróć kurczaka, Zamknij grill, i gotować, aż grill znaki pojawiają się na drugiej stronie i kurczak jest gotowane przez, o 3 do 4 minut więcej.
Przenieść szaszłyki do czystego półmisek i służyć z chłodzonym sosem orzechowym do zanurzenia.